Filmjeink

 • Filmbemutatók dátum szerint

2021. 11. 18.

Sabaya

Sabaya

Színes, feliratos svéd dokumentumfilm

Mozibemutató: 2021. 11. 18.

Az északkelet-szíriai al-Hol menekülttábor ma egyike a legveszélyesebb szír táboroknak, ahol a kurd fegyveres erők 73.000 embert, az Iszlám Állam terrorszervezet harcosainak hozzátartozóit őrzik. A kurd vallási kisebbség, a jeziditák ellen az Iszlám Állam harcosai 2014 augusztusában követtek el népirtást: többezer férfit végeztek ki és többezer nőt hurcoltak el és tettek szexrabszolgává, akik közül ma is többen a tábor lakói.

 • Rendezte: Hogir Hirori

 • Szereplők:

2021. 11. 11.

A boldogság íze

Smagen af sult

Színes, feliratos dán dráma

Mozibemutató: 2021. 11. 11.

Dánia legújabb kulináris szentélye Koppenhágában a Malus. Az éttermet egy házaspár viszi, Maggi antropológus, akinek különleges érzéke van az ételekhez és remek ízléssel rendezi be az éttermet. Férje, Carsten népszerű és elsőrangú séf, aki virtuóz módon dolgozik a konyhában. Családi életük példás, két csodálatos gyerekük van, szeretik egymást, szinte mindenük megvan.

 • Rendezte: Christoffer Boe

 • Szereplők: Katrine Greis-Rosenthal, Nikolaj Coster-Waldau, Flora Augusta, Charlie Gustafsson, August Vinkel, Nicolas Bro, Maj-Britt Mathiesen, Kent Dahlgren, Rasmus Hammerich, Luise Skov

2021. 10. 28.

A igazság bajnokai

Retfærdighedens ryttere

Színes, feliratos dán fekete vígjáték

Mozibemutató: 2021. 10. 28.

Mathilde egy tragikus vonatbalesetben veszíti el édesanyját. Apja, Markus hivatásos katonaként hosszú éveket töltött távol otthonuktól, most hazatér egyedül maradt lányához. Hamarosan felkeresi Markust egy különös figura, Otto, aki szintén a vonaton utazott és állítja, hogy a baleset nem volt véletlen.

 • Rendezte: Anders Thomas Jensen

 • Szereplők: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg, Lars Brygmann, Nicolas Bro, Gustav Lindh, Roland Møller, Albert Rudbeck Lindhardt

2021. 10. 28.

Hableány

Undine

Színes, feliratos német misztikus dráma

Mozibemutató: 2021. 10. 28.

Undine a berlini Várostörténeti Múzeum történésze, akit szerelme, Johannes megcsal, ezért véget vet a kapcsolatuknak. A szakítás Undine esetében nem egyszerű szerelmi bánat: hableányból halandó nővé vált szerelméért, ezért az a végzete, hogy a hozzá hűtlen férfival végeznie kell, majd visszatérni a víz mélyére.

 • Rendezte: Christian Petzold

 • Szereplők: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle, Rafael Stachowiak, José Barros, Julia Franz Richter, Gloria Endres de Oliveira, Enno Trebs, Christoph Zrenner, Stefan Walz, Bita Steinjan

2021. 09. 23.

Volt egyszer egy képregény

Volt egyszer egy képregény

Színes, magyar dokumentumfilm

Mozibemutató: 2021. 09. 23.

A Volt egyszer egy képregény átfogó képet ad a magyar képregénykultúráról, érintve a képregény történetét a kezdetektől napjainkig, fókuszba helyezve a magyar képregény fejlődését. Filmünk elkalauzolja a nézőt a  kezdetben a napilapokban közölt képregények szárnybontogatásaihoz, valamint a magyar képregény jelenlegi világába.

 • Rendezte: Gábor Bence

 • Szereplők: Kertész Sándor, Pálfi György, Csepella Olivér, Korcsmáros Gábor, Harza Tamás, Barabás Árpád, Kiss Ferenc, Tondora Judit, Várai Artúr, Szebeni Péter, Kovács Milán, Szép Eszter, Tálosi András, Pilcz Roland

2021. 09. 23.

Tantrum

Tantrum

Színes magyar dráma

Mozibemutató: 2021. 09. 23.

Károlynak rossz napja van. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez Károly életének legrosszabb napja. A probléma, ami megnehezíti Károly életét, néhány évtizeddel ezelőtt kezdődött, szóval most a férfi egy dühös nagymonológba kezd, mely során visszatekint az idáig vezető út minden lépésére.

 • Rendezte: Nagy Borús Levente

 • Szereplők: Nagy Zsolt, Leila Ben Salem

2021. 09. 23.

Irány a bárka! 2.

Ooops! The Adventure Continues

Színes, szinkronizált ír-német-belga animációs film

Mozibemutató: 2021. 09. 23.

A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább, együtt a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, szárazföld sehol és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani. Egy szerencsétlen baleset folytán Lia és Fancsi kiesnek a bárkából és elsodródnak egymástól.

 • Rendezte: Toby Genkel, Sean McCormack

 • Szereplők:

2021. 09. 23.

’85 nyara

Été 85

Színes, feliratos francia-belga dráma

Mozibemutató: 2021. 09. 23.

1985 nyara nem ígérkezik másnak Alexis életében, mint a korábbi szünidők. Egy normandiai tengerparti faluban, együtt a szüleivel, ahol ráadásul nemigen ismer senkit, nem éppen élete kalandját éli meg. Amikor azonban egy viharban felborul egy kis vitorlással, majdnem megfullad, és csak az utolsó pillanatban, a nála néhány évvel idősebb David menti ki a vízből. Miután megismeri a fiút, rájön, hogy élete barátjával találkozott.

 • Rendezte: François Ozon

 • Szereplők: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge, Valeria Bruni Tedeschi, Melvil Poupaud, Isabelle Nanty, Laurent Fernandez, Aurore Broutin

2021. 09. 16.

Természetes fény

Természetes fény

Színes, magyar-lett-francia-német filmdráma

Mozibemutató: 2021. 09. 16.

A második világháborúban a keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti megszállt területeken. A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben.

 • Rendezte: Nagy Dénes

 • Szereplők: Szabó Ferenc, Garbacz Tamás, Bajkó László, Franczia Gyula

2021. 09. 09.

30 nap maximum

30 jours max

Színes, szinkronizált francia vígjáték

Mozibemutató: 2021. 09. 09.

Rayane fiatal, jóképű, de botcsinálta rendőr, nem túl sikeres a rendőrőrsön és a magánéletben. Egy orvosi vizsgálat során megtudja, hogy legfeljebb harminc napja van hátra. Mivel nincs vesztenivalója, elhatározza, hogy mindent bevetve, igazi hőssé válik a rendőrségen.

 • Rendezte: Tarek Boudali

 • Szereplők: Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Julien Arruti, Vanessa Guide

WordPress Video Lightbox Plugin