Filmjeink

 • Filmbemutatók dátum szerint

2021. 09. 10.

Volt egyszer egy képregény

Volt egyszer egy képregény

Színes, magyar dokumentumfilm

Mozibemutató: 2021. 09. 10.

A Volt egyszer egy képregény átfogó képet ad a magyar képregénykultúráról, érintve a képregény történetét a kezdetektől napjainkig, fókuszba helyezve a magyar képregény fejlődését. Filmünk elkalauzolja a nézőt a  kezdetben a napilapokban közölt képregények szárnybontogatásaihoz, valamint a magyar képregény jelenlegi világába.

 • Rendezte: Gábor Bence

 • Szereplők: Kertész Sándor, Pálfi György, Csepella Olivér, Korcsmáros Gábor, Harza Tamás, Barabás Árpád, Kiss Ferenc, Tondora Judit, Várai Artúr, Szebeni Péter

2020. 10. 29.

Történetek a végtelenségről

About Endlessness

Színes, feliratos svéd fekete vígjáték

Mozibemutató: 2020. 10. 29.

„Láttam egy embert, aki…” – film a létezésről, az élet értelméről, az emberi lét szépségeiről és kegyetlenségeiről, a maga varázsában és közhelyeivel. A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak.

 • Rendezte: Roy Andersson

 • Szereplők: Bengt Bergius, Marie Burman, Amanda Davies, Tatiana Delaunay, Karin Engman, Jan-Eje Ferling, Thore Flygel, Lotta Forsberg, Anders Hellström

2020. 10. 08.

Becsületes tolvaj

Honest Thief

Színes, szinkronizált amerikai thriller

Mozibemutató: 2020. 10. 08.

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

 • Rendezte: Mark Williams

 • Szereplők: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos, Robert Patrick, Jamie Ghazarian, Ineke Garbacz

2020. 10. 08.

Yakari – a mozifilm

Yakari, le film

Színes, szinkronizált francia animációs film

Mozibemutató: 2020. 10. 08.

Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg: beszéli és érti az állatok nyelvét.

 • Rendezte: Toby Genkel, Xavier Giacometti

 • Szereplők:

2020. 09. 17.

Az elfeledett herceg

Le prince oublié

Színes, szinkronizált francia-belga családi vígjáték

Mozibemutató: 2020. 09. 17.

Djibi pedáns apaként egyedül neveli szeme fényét, hét éves kislányát, Sofiat. A esték elmaradhatatlan rítusa az elmerülés a mesék fantasztikus világában: az apa minden este mesél a lányának, s közös fantáziavilágukban csodálatos tündér-kalandok válnak valóra. A sármos herceg szerepében pedig a lány hőse, az apa tündököl.

 • Rendezte: Michel Hazanavicius

 • Szereplők: Omar Sy, Bérénice Bejo, François Damiens, Sarah Gaye, Keyla Fala, Néotis Ronzon, Philippe Vieux, Philippe Uchan, Lionel Laget, Philippe Hérisson

2020. 09. 10.

Ígérem, hogy visszatérek

Proxima

Színes, szinkronizált francia dráma

Mozibemutató: 2020. 09. 10.

Sarah az egyetlen női tagja az európai űrprogramnak, ami rengeteg idejét veszi el. Egyedül neveli nyolcéves lányát és bűntudata van, hogy nem tölt több időt a gyerekével. Az anya-lánya kapcsolat újabb válságba jut, amikor Sarah-t beválasztják egy egyéves űrutazásba, a Proxima küldetésbe.

 • Rendezte: Alice Winocour

 • Szereplők: Eva Green, Matt Dillon, Zélie Boulant, Sandra Hüller

2020. 08. 27.

Az igazság

La vérité

Színes, feliratos francia dráma

Mozibemutató: 2020. 08. 27.

A korosodó díva, az egykori mozicsillag egy olyan film forgatásán vesz részt, amely egy soha nem öregedő anyáról szól. A színésznő szerepéhez meglepően hasonló módon éli életét, többek között ebből fakad viharos kapcsolata forgatókönyvíró lányával, aki pont a forgatás idején látogat haza amerikai férjével és kislányával.

 • Rendezte: Hirokazu Koreeda

 • Szereplők: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke

2020. 08. 27.

Masha és a medve: Masha dalai

Masha and the Bear: Masha’s Songs

Színes, szinkronizált orosz animációs film

Mozibemutató: 2020. 08. 27.

A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Masha és barátai ezúttal újabb és újabb szerepekbe bújva, dalolva repítenek messzi tájakra.

 • Rendezte: Oleg Kuzovkov, Dmitrij Lovejko, Marina Ratina, Maria Demina, Sergey Martynov

 • Szereplők:

2020. 08. 20.

A másik bárány

The Other Lamb

Színes, feliratos ír horrorfilm

Mozibemutató: 2020. 08. 20.

 1. Selah, a kamaszlány távol a világtól, egy eldugott női szektában nőtt fel. Az erdei kommuna vezetője a messianisztikus Pásztor, aki a rituális kultusz jegyében uralja a csoport tagjait, s egyszerre védelmezőjük, tanáruk, és szeretőjük. A karizmatikus vezető éveken át bizarr rendben gyűjtötte maga köré a nőket: többségük a férfi felesége, vagy a lánya.

 • Rendezte: Malgorzata Szumowska

 • Szereplők: Raffey Cassidy, Michiel Huisman, Denise Gough, Kelly Campbell, Eve Connolly, Isabelle Connolly

2020. 08. 13.

A herceg utazása

Le voyage du prince

Színes, feliratos francia animációs film

Mozibemutató: 2020. 08. 13.

Hercegre, a sérült, idős majomra a 12 éves Tom talál rá a tengerparton. Hazaviszi őt pártfogóihoz, a tudós házaspárhoz, akiket kitaszított a tudományos közösség, mivel hisznek a párhuzamos majomcivilizációk létezésében. A herceg utazása a világ egyik legrangosabb animációs seregszemle, Annecy egyik versenyfilmje volt 2019-ben. A film az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte el.

 • Rendezte: Jean-François Laguionie, Xavier Picard

 • Szereplők:

WordPress Video Lightbox Plugin