Futni mentem

Futni mentem

Színes, magyar romantikus vígjáték

Bemutató: 2024. 11. 21.

 • Rendezte: Herendi Gábor

 • Írta: Divinyi Réka, Miklya Anna

 • Szereplők: Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, Góg Anikó

 • Fényképezte: Szatmári Péter

 • Vágó: Király István

 • Zeneszerző: Hrutka Róbert

 • Producer: Kárpáti György, Berta Balázs

 • Hang: Dolby Digital

 • Vetítési mód: DCI

  Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. A legkisebb testvér, Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét. A legidősebb, Dorina (Tenki Réka), a család helyett a karrierre koncentrál. A középső, Kata (Lovas Rozi), a két gyerekét neveli és arra vágyik, hogy hosszú évek után a párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futáshoz Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. A karrierista Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor). Az anya és lányai lehetetlennek tűnő vállalkozása a rokonokat és barátokat is váratlanul éri, Vera azonban nagyon eltökélt.

  A Futni mentem a valaha volt legsikeresebb cseh mozifilm magyar feldolgozása. Rendezője Herendi Gábor, akinek hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, amivel messze a legsikeresebb magyar filmes. A rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négyet Herendi rendezett (Valami Amerika, Valami Amerika 2, Magyar vándor, Kincsem) és egyedülálló módon valamennyi filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban. A Futni mentem kivételes sztárparádét tartogat: a főszerepet a Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya játssza, mellette napjaink legnépszerűbb színészei szerepelnek, akik számos sorozat- (A mi kis falunk, Gólkirályság, Valami Amerika) és mozisiker (Valami Amerika, Toxikoma, Seveled, Coming Out) után most együtt láthatók filmen. Az egyik legnépszerűbb férfiszínész Csányi Sándor pedig tizenegy év szünet után látható ismét mozivásznon. A Futni mentem függetlenfilmként készült a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL.

  WordPress Video Lightbox Plugin