Vissza a moziba: 7. Vertigo Filmhét a közelmúlt és közeljövő legjobb artfilmjeivel!

2020. június 29.

Az elmúlt hat év nagy sikerét követően július 22-29. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel, melyek közül négy az országos premier előtt látható majd. A Puskin mozi mellett öt vidéki helyszínen is lesz Vertigo Filmhét: a pécsi Apolló mozi, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház, és a szolnoki TISZApART mozi egyéni programmal és jegyárakkal várja a filmkedvelőket.

A 7. Vertigo Filmhéten ennek szellemében ezúttal is mindenki találhat számára kedves zsánert és filmet: angol kosztümös történelmi film, dán és német vígjátékok, angol és amerikai fekete komédiák, francia és belga drámák, magyar animációs mesefilm, Oscar-díjas filmek és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Nyitófilmként július 22-én, szerda este 19:00-kor az Arany Pálma-díjas Hirokazu Koreeda francia családi drámája, Az igazság tekinthető meg, az országos premier előtt hetekkel. Az igazság a francia film dívája, Catherine Deneuve, az Oscar-díjas Juliette Binoche, és az Oscar-jelölt Ethan Hawke főszereplésével készült és egy anya és a lánya újbóli egymásra találásáról szól. Az igazság világpremierje az ’A’ kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. Az igazság mellett premier előtt látható a filmhéten a megtörtént eseményeket feldolgozó dán dráma, a Daniel a kultikus A tetovált lány rendezőjétől; a francia animációs film, A herceg utazása; és a többszörös díjnyertes francia családi dráma, az Eva Green és Matt Dillon főszereplésével készült Ígérem, hogy visszatérek.

23-án csütörtökön az angol filmek kedvelőinek kedvezünk. Ismét látható lesz a rendezőlegenda, kétszeres Arany Pálma-díjas Ken Loach legújabb filmje, a Sajnáljuk, nem találtuk otthon. A cannes-i versenyfilm az angol munkáscsaládok hétköznapjaiba enged betekintést. A finn kultrendező, Aki Kaurismaki ihlette Bérgyilkost fogadtam című fekete komédiában az Oscar-jelölt Tom Wilkinson a főszereplő; a Judy Garland életéről szóló Judy-ban pedig a címszerepért második Oscar-díját méltán elnyerő Renée Zellweger brillírozik.

24-én pénteken a skandináv filmek kerülnek középpontba: előbb a dán Oscar-nevezett, az Ezüst Medve-díjas Lótolvajok látható Stellan Skarsgard főszereplésével; majd a színészként nemzetközi hírű Paprika Steen családi fekete komédiája, a Családi karácsony; végül a megtörtént eseményeket feldolgozó dán Daniel. Utóbbi A tetovált lány kultrendezőjének, Niels Arden Oplev-nek az új filmje, Daniel Rye-ról, a dán fotóriporterről, akit 2013-ban elrabolt, majd 398 napig fogvatartott Szíriában az Iszlám Állam.

Szombaton magyar napot tartunk, s mindjárt négy vetítésen mutatjuk be a nemzeti film sokszínűségét. 14.30 órai kezdettel a Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren című animációs filmmel kezdünk, délután előbb Máté Gábor főszereplésével készült Szép csendben, majd a cannes-i díjazott, többszörös Magyar Filmdíjas Egy nap kerül sorra. A napot a Szász Attila – Köbli Norbert alkotópáros új filmje, az Apró mesék zárja, Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével.

Vasárnap a frankofón filmek szerelmeseinek kedvezünk, s két film is premier előtt lesz látható. A hétvégére tekintettel ismét négy előadás színesíti a programot. 14.15-ös kezdettel a cannes-i versenyben a legjobb rendezés díját elnyerő Az ifjú Ahmed nyitja a francia filmek sorát a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek rendezésében, amelyet az Oscar-jelölt, többszörösen díjazott Nyomorultak követ. 18 órától egy csodaszép animációs film, A herceg utazása lesz látható premier előtt, a napot pedig Az igazság ismétlővetítése zárja.

A hétfő az amerikai függetlenek napja. Újra látható lesz moziban a négyszeres Oscar-jelölt A szoba Brie Larson Oscar-díjas alakításával; a háromszoros Oscar-jelölt Én, Tonya Allison Janney Oscar-díjas teljesítményével; valamint az év egyik legjobb filmje, a megtörtént eseményeket feldolgozó Sötét vizeken, a háromszoros Oscar-jelölt Mark Ruffalo és az Oscar-díjas Anne Hathaway főszereplésével.

A kedd az adrenalinfüggők napja: ekkor lesz műsoron a megtörtént eseményeket feldolgozó megrázó thriller, a Hotel Mumbai; a szintén megtörtént eseményeket feldolgozó világítótorony-thriller, Az eltűntek Gerard Butler főszereplésével; valamint az elnyűhetetlen Sylvester Stallone és a Rambo V – Utolsó vér.

A szerdai zárónap a német filmeké. Ekkor a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón című vígjáték mellett az Ugye boldog vagy? párkapcsolati komédia lesz műsoron.

A 7. Vertigo Filmhét záróvetítése egy igazi ínyencség lesz. A Metropolis teremben 20.00 órai kezdettel az Eva Green és Matt Dillon főszereplésével készült családi dráma, az Ígérem, hogy visszatérek tekinthető meg. A többszörös díjnyertes alkotásban egy anyát kiválasztják egy egyéves űrutazásra, s a nőnek választania kell álma és hivatása valóra válása, valamint kilencéves kislánya között.

Az esemény küldetése a többhónapos járványidőszak után nem is lehetne aktuálisabb: ismét megszerettetni a közönséggel a mozizás közösségi élményét, s válogatott programmal visszacsábítani a nézőt a moziba.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 990 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1600 forint. A jegyelővétel július 1-én kezdődik a Puskin mozi pénztárában, és a http://www.puskinmozi.hu weboldalon. A filmhét szpotja itt tekinthető meg.

 

 

További részletek:

http://www.puskinmozi.hu

www.facebook.com/VertigoMediaKft

 

Budapest, 2020. június 29.

 

 7. VERTIGO FILMHÉT

RÉSZLETES PROGRAM

 

PUSKIN MOZI, AMARCORD TEREM, 2020. JÚLIUS 22-29.

 

07.22. SZERDA – NYITÓFILM

19.00 AZ IGAZSÁG (LA VÉRITÉ, SZÍNES, FELIRATOS, FRANCIA DRÁMA, 106 PERC) – JULIETTE BINOCHE, CATHERINE DENEUVE, ETHAN HAWKE FŐSZEREPLÉSÉVEL PREMIER ELŐTT!, METROPOLIS TEREM

 

07.23. CSÜTÖRTÖK

16.00 Sajnáljuk, nem találtuk otthon (Sorry We Missed You, színes, feliratos, angol dráma, 101 perc)

18.00 Judy (színes, feliratos, angol dráma, 118 perc) – Oscar-díj!

20.15 Bérgyilkost fogadtam (Dead in a Week (Or Your Money Back), színes, feliratos, angol vígjáték, 90 perc)

 

07.24. PÉNTEK

16.00 Lótolvajok (Ut og stjaele hester, színes, feliratos, norvég-svéd-dán dráma, 123 perc)

18.15 Családi karácsony (Den tid pa aret, színes, szinkronizált, dán vígjáték, 101 perc)

20.15 DANIEL (SZÍNES, FELIRATOS, DÁN DRÁMA, 138 PERC) – PREMIER ELŐTT!

 

07.25.  SZOMBAT

14.30 Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren (70 perc)

16.00 Szép csendben (80 perc)

18.00 Egy nap (99 perc)

20.15 Apró mesék (112 perc)

 

07.26. VASÁRNAP

14.15 Az ifjú Ahmed (Le jeune Ahmed, színes, feliratos, belga dráma, 90 perc)

16.00 Nyomorultak (Les misérables, színes, feliratos, francia thriller, 104 perc) – Oscar-jelölés!

18.00 A HERCEG UTAZÁSA (LE VOYAGE DU PRINCE, SZÍNES, FELIRATOS, FRANCIA ANIMÁCIÓS FILM, 77 PERC) – PREMIER ELŐTT

20.00 AZ IGAZSÁG (LA VÉRITÉ, SZÍNES, FELIRATOS, FRANCIA DRÁMA, 106 PERC) – JULIETTE BINOCHE, CATHERINE DENEUVE, ETHAN HAWKE FŐSZEREPLÉSÉVEL PREMIER ELŐTT!

 

07.27. HÉTFŐ

16.00 A szoba (Room, színes, feliratos, ír dráma, 118 perc) – Oscar-díj!

18.00 Sötét vizeken (Dark Waters, színes, szinkronos, amerikai thriller, 126 perc)

20.15 Én, Tonya (I, Tonya, színes, feliratos, amerikai fekete vígjáték, 119 perc) – Oscar-díj!

 

07.28.KEDD

16.00 Az eltűntek (Keepers, színes, feliratos, angol thriller, 107 perc)

18.00 Rambo V – Utolsó vér (Rambo: Last Blood, színes, feliratos, amerikai akciófilm, 89 perc)

20.15 Hotal Mumbai (színes, feliratos, ausztrál akciófilm, 123 perc)

 

07.29. SZERDA

16.15 Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón (Ich bin dann mal weg, színes, feliratos, német vígjáték, 92 perc)

18.00 Ugye boldog vagy? (Das melancholische Madchen, színes, feliratos, német vígjáték, 80 perc)

20.00 ZÁRÓFILM: ÍGÉREM, HOGY VISSZATÉREK (PROXIMA, SZÍNES, FELIRATOS, FRANCIA DRÁMA, 107 PERC) – EVA GREEN ÉS MATT DILLON FŐSZEREPLÉSÉVEL, PREMIER ELŐTT!, METROPOLIS TEREM

 

A műsorváltozás lehetősége fennáll!

Az esemény támogatója:

WordPress Video Lightbox Plugin