Szédülj bele a filmekbe: VI. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2019. július 11.

Az elmúlt öt év nagy sikerét követően július 24-31. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel, melyek közül öt az országos premier előtt látható majd. A Puskin mozihoz idén három vidéki helyszín is csatlakozik: a szombathelyi Agora – Savaria Filmszínházban, a miskolci Művészetek Házában és a szolnoki TISZApART Moziban is lesz Vertigo Filmhét egyéni programmal és jegyárakkal.

A budapesti VI. Vertigo Filmhéten ezúttal is mindenki találhat számára kedves zsánert: angol és lengyel kosztümös történelmi filmek, dán thriller, francia romantikus vígjáték és francia családi film, magyar animációs mesefilm, német háborús dráma, amerikai Oscar-díjas film és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban. Nyitófilmként július 24-én, szerda este 19:00-kor a Kettős életek című, francia párkapcsolati vígjáték tekinthető meg, az országos premier előtt. A Kettős életek az Oscar-díjas Juliette Binoche főszereplésével és a magyar felmenőkkel rendelkező Olivier Assayas főszereplésével készült, s az ’A’ kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt a világpremierje.

A Kettős életek mellett premier előtt látható a filmhéten a többszörös díjnyertes skandináv bűnügyi film, a Góliát; az Ugye boldog vagy? című német párkapcsolati komédia; a francia családi film, Raoul Taburin; valamint a Téglás István és Mátray László főszereplésével készült román dráma, az Egy herceg és egy fél.

25-én csütörtökön az angol filmek kedvelőinek kedvezünk. Ismét látható lesz a Magyarországon forgatott Colette, az Oscar-jelölt Keira Knightley és Dominic West főszereplésével készült történelmi dráma a Nobel-díjra jelölt írónő életéről. A finn kultrendező, Aki Kaurismaki ihlette Bérgyilkost fogadtam című fekete komédiában egy másik Oscar-jelölt színész, Tom Wilkinson a főszereplő; míg a megtörtént eseményeken alapuló Az eltűntek főbb szerepeit a világsztár Gerard Butler és Peter Mullan játsszák.

26-án pénteken a skandináv bűnügyi filmek kerülnek középpontba: előbb a dán Oscar-nevezett, többszörös díjnyertes, CineFest fődíjas A bűnös látható, majd a Jussi Adler-Olsen nemzetközi bestselleréből készült világsiker, A 64-es betegnapló, végül a kortárs svéd társadalmi peremlétről szóló Góliát.

Szombaton magyar napot tartunk, s mindjárt négy vetítésen mutatjuk be a nemzeti film sokszínűségét. 14.30 órai kezdettel a Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren című animációs filmmel kezdünk, délután előbb a cannes-i díjazott, többszörös Magyar Filmdíjas Egy nap, majd a kultrendező Pálfi György legújabb filmje, Az Úr hangja kerül sorra. A napot a Szász Attila – Köbli Norbert alkotópáros új filmje, az Apró mesék zárja, Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével.

Vasárnap a frankofón filmek szerelmeseinek kedvezünk. A hétvégére tekintettel ismét négy előadás színesíti a programot. 14 órai kezdettel a Raoul Taburin családi film nyitja a francia filmek sorát, amelyet a Bazi nagy francia lagzik 2. követ. 18 órától a kultrendező Gaspar Noé Eksztázis látható, a napot pedig a megtörtént eseményeken alapuló történelmi darab, a Pajzán kíváncsiság zárja.

A hétfő az amerikai függetlenek napja. A Végállomás: esküvő Keanu Reeves és Winona Ryader romkomja. Újra látható lesz a Holdfény című, három Oscar-díjas dráma, amely a legjobb film Oscar-díját érdemelte ki. Nagyvásznon lehet ismét megnézni a Wind River – Gyilkos nyomon című, fantasztikusan izgalmas thrillert is.

Kedden kelet-európai napot tartunk. A lengyel színeket a Még egy nap élet című, többszörös díjnyertes, Európa Filmdíjas animációs film, valamint a lengyel rendezőlegenda, Krzysztof Zanussi magyar koprodukcióban és László Zsolt főszereplésével készült, Éter című történelmi drámája képviseli; Romániából pedig az Egy herceg és egy fél lesz látható.

A szerdai zárónap a német filmeké. Ekkor a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón című vígjáték mellett a berlini versenyfilm Tranzit és az Ugye boldog vagy? párkapcsolati komédia lesz műsoron.

A Budapest Film Zrt.-vel közösen megrendezett Vertigo Filmhétnek kiemelt küldetése, hogy az európai és szerzői filmnek csináljon reklámot és meghozza a közönség kedvét a kontinens sokszínű és változatos filmkészítéséhez, ellensúlyozandó az amerikai tömegfilmek áradatát. Ennek érdekében a filmhét átnyújtja az európai filmkészítés kvintesszenciáját a legjobb fesztiválnyertes filmek és közönségsikerek formájában. A Vertigo Filmhét célja továbbá, hogy a nyári hőségben kedvet csináljon az artmoziba járáshoz és igényes artfilmek nézéséhez, valamint ösztönözze a közösségi filmfogyasztást.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 1200 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók, a Kettős életekre a jegyár 1600 forint. A jegyelővétel július 11-én kezdődik a Puskin mozi pénztárában, és online a http://www.puskinmozi.hu oldalon. A filmhét szpotja itt tekinthető meg.

 

További részletek:

http://www.puskinmozi.hu

www.vertigomedia.hu

www.facebook.com/VertigoMediaKft

 

Budapest, 2019. július 11.

 

VI. VERTIGO FILMHÉT

RÉSZLETES PROGRAM

PUSKIN MOZI, 2019.07.24-31.

 

07.24. SZERDA – METROPOLIS TEREM

19.00 KETTŐS ÉLETEK, 108’ – PREMIER ELŐTT!

 

07.25. CSÜTÖRTÖK

16.00 COLETTE, 111’

18.00 BÉRGYILKOST FOGADTAM, 90’

20.15 AZ ELTŰNTEK, 107’

 

07.26. PÉNTEK

16.00 A BŰNÖS, 85’

18.00 A 64-ES BETEGNAPLÓ, 119’

20.15 GÓLIÁT, 88’ – PREMIER ELŐTT!

 

07.27.  SZOMBAT

14.30 LENGEMESÉK 2. – TÉL A NÁDTENGEREN, 70’

16.00 EGY NAP, 99’

18.00 AZ ÚR HANGJA, 108’

20.15 APRÓ MESÉK, 112’

 

07.28. VASÁRNAP

14.00 RAOUL TABURIN, 89’ – PREMIER ELŐTT!

16.00 BAZI NAGY FRANCIA LAGZIK 2., 99’

18.00 EKSZTÁZIS, 97’

20.15 PAJZÁN KÍVÁNCSISÁG, 107’

 

07.29. HÉTFŐ

16.00 VÉGÁLLOMÁS: ESKÜVŐ, 87’

18.00 HOLDFÉNY, 108’

20.15 WIND RIVER – GYILKOS NYOMON, 107’

 

07.30.KEDD

16.00 MÉG EGY NAP ÉLET, 85’

18.00 EGY HERCEG ÉS EGY FÉL, 105’ – PREMIER ELŐTT!

20.15 ÉTER, 118’

 

07.31. SZERDA

16.00 HOGYAN TALÁLTAM RÁ A BOLDOGSÁGRA AZ EL CAMINÓN, 92’

18.00 TRANZIT, 101’

20.15 UGYE BOLDOG VAGY, 80’ – PREMIER ELŐTT!

 

A műsorváltozás lehetősége fennáll!

Az esemény támogatója:

WordPress Video Lightbox Plugin