Magyar koprodukcióban készült, Európai Filmdíjra jelölt animációs film az Anilogue-on!

2018. november 28.

A ma kezdődő 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az öt egészestés animációs film között versenyez a magyar koprodukcióban készült animációs film, a Még egy nap az élet. A budapesti Puppetworks animációs filmstúdió közreműködésében készült, korábban Cannes-t és San Sebastian-t is megjárt egész estés animációs film pénteken és vasárnap látható a fesztivál programjában az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Még egy nap az életet Európai Filmdíjra is jelölték a legjobb animációs film kategóriában. A magyar mozikban január 24-től látható országszerte a Vertigo Média forgalmazásában.

Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje Angolába, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró életveszélyes utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.

A Még egy nap az élet magyar koprodukcióban készült, elkészítésében a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett. A lengyel-magyar-spanyol-német-belga animációs film világpremierje Cannes-ban, a világ legrangosabb ‘A’ kategóriás filmfesztiváljának hivatalos programjában volt. Az animációs film azóta bejárta a világ filmfesztiváljait, a szintén ‘A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjban részesült. A Még egy nap az élet versenyben szerepel a budapesti 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon is, valamint Európai Filmdíjra jelölték a legjobb animációs film kategóriában.

Az Anilogue-vetítésekre itt vásárolható jegy.

A Még egy nap az élet január 24-től látható országszerte a mozikban, forgalmazója a Vertigo Média.

Budapest, 2018. november 28.

WordPress Video Lightbox Plugin