Locarno az új skandináv thrillertől hangos

2013. augusztus 13.

Hétvégi világpremierje után a 66. Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon az egyik legfőbb beszédtéma Jussi-Adler Olsen világhírű bestsellerszerző regényadaptációja, a The Keeper of Lost Causes. A kritikusok egyöntetűen lelkesednek a Mikkel Nørgaard rendezte thrillerért, a vezető nemzetközi filmszakmai lapok közül a The Hollywood Reporter és a Screen is rajongó kritikát közölt a filmről. A The Hollywood Reporter filmírója szerint nemcsak kiváló műfajfilm a The Keeper of Lost Causes, de a potenciális folytatás (franchise) lehetőségét is látja a professzionálisan elkészített, jól eljátszott thrillerben.

A Magyarországon Nyomtalanul – A Q-ügyosztály esetei címen kiadott regényt az Oscar-jelölt Egy veszedelmes viszony rendező-forgatókönyvírója Nikolaj Arcel írta vászonra. A filmet első alkalommal a locarnói Piazza Grande-n láthatta a nagyközönség.

A The Keeper of Lost Causes-ban a Q-ügyosztály munkatársai megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, és egy ilyen esetet vizsgálva,  egy nő eltűnése kapcsán találnak nem várt, új nyomot. A sikervárományos dán thrillerben főszerepet játszik a skandináv film meghatározó színésze, Fares Fares, valamint az Egy veszedelmes viszonyban nyújtott alakításáért Berlinben Ezüst Medve-díjban részesülő Mikkel Boe Følsgaard is.

The Keeper of Lost Causes magyar forgalmazója a Vertigo Média. A film várhatóan év végén kerül a magyar mozikba. A thriller hivatalos előzetese itt tekinthető meg.

WordPress Video Lightbox Plugin