Készül Pálfi György és az elsőfilmes Lengyel Balázs új filmje!

2016. április 28.

A Filmalap Pálfi György Az Úr hangja és az elsőfilmes Lengyel Balázs Lajkó – Cigány az űrben című filmterveinek is megszavazott gyártási támogatást.

Az Úr hangja címmel a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával készül Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!, Szabadesés) régóta várt új mozifilmje. Az Európai Filmdíjas Pálfi új rendezése a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciója lesz. A Stanislaw Lem 1968-ban megjelent regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.

Az Úr hangja forgatókönyve, melyet Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György jegyez, korábban már elnyerte a Torino FilmLab és az ARTE France filmterv fejlesztő díjait, valamint az Európai Unió MEDIA Programja 50 ezer eurós támogatást ítélt a fejlesztésére.

Az Úr hangja forgatása június második felében Magyarországon kezdődik és októberig tart. A stáb a magyarországi helyszínek mellett többek között Ottawában, Las Vegasban és New Yorkban is forgat. Pálfi ezúttal is állandó alkotótársaival, Pohárnok Gergely operatőrrel és Lemhényi Réka vágóval dolgozik. Az Úr hangja várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

Lengyel Balázs első mozfilmjének gyártását a Filmalap 313,96 millió forint támogatásban részesítette. A Lajkó – cigány az űrben egy fekete komédia, amelyből kiderül, hogy az első élőlény az űrben nem egy Lajka nevű kutya volt, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta. Lengyel Balázs saját ötlete alapján a forgatókönyvet Lovas Balázzsal közösen írta a Filmalap fejlesztői csapatának közreműködésével. A címszerepet Keresztes Tamás játssza, mellette Gyabronka József és Pálffy Tibor lesznek a főbb szereplők. Az operatőr Réder György.

A Lajkó – cigány az űrben a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készül. A forgatás július közepén kezdődik, bő egy hónapig tart, helyszínei többek között Budapest, Várpalota, Szentendre és Csobánka ipari, civil és katonai létesítményei lesznek. A fekete komédia várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

WordPress Video Lightbox Plugin