III. Vertigo Filmhét – díjnyertes filmek, premier előtti vetítések!

2016. július 11.

Az elmúlt két év nagy sikerét követően július 27. és augusztus 3. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 15 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd.

A III. Vertigo Filmhéten mindenki találhat számára kedves zsánert: skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus dráma, dokumentumfilm, Oscar-díjas alkotások és számos fesztivál-kedvenc is szerepel a programban. Nyitófilmként július 27-én este 20.30-kor az idei Sundance Filmfesztivál egyik kedvence, az ír Sing Street tekinthető meg egy alkalommal, hetekkel az országos premier előtt. A zárófilm szintén premier előtti vetítés lesz: augusztus 3-án este 20.30-től a Micsoda spanyol éjszaka! című romantikus vígjátékot tekintheti meg a közönség, amelynek rendezője a spanyol film egyik leginnovatívabb direktora, Álex de la Iglesia.

A Vertigo Filmhét vetítései minden nap 18 órakor és 20.30-kor kezdődnek. A 27-i nyitónapon vetített Sing Street után csütörtökön a skandináv filmek szerelmeseinek kedveskedünk: a rendezőfenomén Lars von Trier legutolsó filmjeit, A nimfomániás – 1-2. részt vetítjük, a két alkotás világpremierje Berlinben és Velencében volt.

Pénteken előbb az elmúlt év egyik legnagyobb francia artfilm sikere, a Samba, majd az idei Oscar-díjkiosztó egyik kedvence, a négy akadémiai elismerésre felterjesztett, és a legjobb színésznő Oscar-díját elnyerő ír dráma, A szoba lesz műsoron.

Szombaton az elmúlt év másik francia szenzációja, a szívmelengető, A Bélier család kerül műsorra, majd a 2015-ös cannes-i filmfesztivál egyik legnagyobb visszhangot kiváltó filmje, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori lesz látható. Utóbbi idén több tucat elismerés mellett elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat is.

Vasárnap a tavalyi cannes-i filmfesztiválon a legjobb színésznő díjával kitüntetett francia melodráma, Az én szerelmem és a dán kultrendező Anders Thomas Jensen fekete komédiája, a Férfiak és csirkék pereg, utóbbi a világsztár Mads Mikkelsen főszereplésével.

Hétfőn a skandináv krimi szerelmesei következnek: ekkor lesz látható egymás után Jussi Adler-Olssen nemzetközi bestsellere-sorozatának, a Q-ügyosztály történeteinek első és második része, a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok.

Kedden folytatódik a legjobb skandináv filmek vetítése: a Hétköznapi titkaink a cannes-i versenyprogramban szerepelt, és Norvégia Oscar-nevezettje volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, olyan világsztárok főszereplésével, mint Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Amy Ryan és Isabelle Huppert. A kommuna pedig A vadászat kultrendezőjének, Thomas Vinterbergnek az új filmje, amely nemcsak az idei Berlinalén volt versenyben, de Trine Dyrholm elnyerte a legjobb színésznőnek járó Ezüst Medve-díjat is.

Szerdán zárul a III. Vertigo Filmhét: 18 órától a hat Oscar-díjra jelölt csodás melodráma, a Carol lesz látható, majd zárófilmként premier előtt tekintheti meg a közönség a Micsoda spanyol éjszaka! című romantikus komédiát.

A Vertigo Filmhét célja, hogy az európai filmeket népszerűsítse a közönség körében az amerikai tömegfilmekkel szemben. Ennek érdekében a program az európai filmkészítés legjavát kínálja fesztiválnyertes filmek és közönségsikerek formájában. Bízunk benne, hogy mindezzel sikerül a nyári hőségben is arra buzdítanunk mindenkit, hogy látogasson el a Puskin moziba és nézze meg a legkiválóbb művészfilmeket.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 900 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók.
A jegyelővétel a Puskin mozi pénztárában és online a http://puskinmozi.hu/ oldalon lehetséges.

További részletek:
http://puskinmozi.hu/
www.vertigomedia.hu
www.facebook.com/VertigoMediaKft

III. VERTIGO FILMHÉT, PROGRAM

2016.07.27. (szerda) Metropolis terem
20.30 NYITÓFILM: PREMIER ELŐTT – Sing Street

2016.07.28. (csütörtök) Amarcord terem
18.00 A nimfomániás – 1. rész
20.30 A nimfomániás – 2. rész

2016.07.29. (péntek) Amarcord terem
18.00 Samba
20.30 A szoba – OSCAR-DÍJ 2016!

2016.07.30. (szombat) Amarcord terem
18.00 A Bélier család
20.30 Amy – Az Amy Winehouse-sztori – OSCAR-DÍJ 2016!

2016.07.31. (vasárnap) Amarcord terem
18.00 Az én szerelmem
20.30 Férfiak és csirkék

2016.08.01. (hétfő) Amarcord terem
18.00 Nyomtalanul
20.30 Fácángyilkosok

2016.08.02. (kedd) Amarcord terem
18.00 Hétköznapi titkaink
20.30 A kommuna

2016.08.03. (szerda) Amarcord terem
18.00 Carol – OSCAR-DÍJ JELÖLÉS 2016!

20.30 ZÁRÓFILM: PREMIER ELŐTT – Micsoda spanyol éjszaka!

WordPress Video Lightbox Plugin