Három Oscar-díjra jelölt az Én, Tonya, Oscar-jelölt a Rögtönzött szerelem!

2018. március 5.

Budapest, 2018. január 23. – Ma délután nyilvánosságra hozta az Amerikai Filmakadémia a 2018. évi Oscar-díj jelöléseit. A Vertigo Média kettő filmje összesen 4 Oscar-jelölést kapott! Három Oscar-díjra jelölték az Én, Tonyát; egy jelölést kapott a Rögtönzött szerelem. Az Én, Tonya a legjobb női főszereplő (Margot Robbie), női mellékszereplő (Allison Janney) és vágás kategóriákban nominált. A Rögtönzött szerelem a legjobb eredeti forgatókönyv kategória Oscar-díját nyerheti el.

Március 4-én 90. alkalommal adják át az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjait az év legjobb filmes teljesítményeinek. Az Oscar-jelöltek listáját ma hozták nyilvánosságra: a legjobbak között 3 nominációt kapott az Én, Tonya, egy jelölést a Rögtönzött szerelem.

Az Én, Tonyát jelölték a legjobb női főszereplő (Margot Robbie), női mellékszereplő (Allison Janney) és vágás kategóriákban. Craig Gillespie legújabb nagyjátékfilmje korábban a legjobb vígjáték/musical, a legjobb színésznő (vígjáték/musical) és legjobb női mellékszereplő Golden Globe-díjára jelölték, s a film Allison Janney révén a mellékszereplő Golden Globe-díjat meg is nyerte. Az Én, Tonya elmúlt napokban számtalan további jelölést és elismerést kapott. Öt BAFTA-díjra (legjobb eredeti forgatókönyv, színésznő, női mellékszereplő, jelmez, smink), öt Critics Choice-díjra, három Satellite-díjra is jelölték, Margot Robbie lett a legjobb színésznő a San Francisco-i, és a New York-i online kritikusoknál, Allison Janney (A segítség, Az órák, Juno) nyert a philadelphiai, a San Diego-i, és a detroiti kritikusoknál. Janney a Golden Globe-díj mellett a Critics Choice-díjat és a Színészszakszervezet (SAG-AFTRA) díját is megkapta, és az Oscar-díj egyértelmű esélyese.

Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának, Tonya Harding műkorcsolyázó élettörténetének szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargohoz hasonlítanak.

Az Én, Tonya február 1-jétől látható országszerte a hazai mozikban, magyar szinkronnal és feliratos változatban egyaránt. A filmnek premier előtt a budapesti Toldi Art Moziban (január 26., péntek), a Puskin Art Moziban (január 27., szombat), a Cinema City Allee-ban (január 27-28., szombat-vasárnap) és Cinema City Arénában (január 27-28., szombat-vasárnap) is lesznek vetítései.

Oscar-díjra jelölték a kritikus-kedvenc Rögtönzött szerelmet is. Az elmúlt évek egyik legjobb romantikus vígjátékát a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában jelölték az Oscar-díjra. A korábban tucatnyi elismerést kiérdemlő alkotást november 9-i magyar bemutatója óta már több mint 13 ezren látták.

Az Én, Tonya és a Rögtönzött szerelem magyar forgalmazója a Vertigo Média.

WordPress Video Lightbox Plugin