Három Golden Globe-díj jelölést kapott az Én, Tonya!

2018. március 5.

A legjobb vígjáték/musical, a legjobb színésznő (vígjáték/musical) és a legjobb női mellékszereplő Golden Globe-díjára jelölték az Én, Tonyát! Margot Robbie szenzációs a Tonya Harding műkorcsolyázó életéről szóló fekete komédiában, csakúgy mint az édesanyát játszó Allison Janney. Mindketten Oscar-jelölésre is esélyesek. A Vertigo Média forgalmazásában február 1-jén érkezik országszerte a magyar mozikba az év egyik legjobb filmje, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Az Én, Tonya Margot Robbie szerelem-projektje, amellyel a színésznő célba veheti az Oscar-díjat is. A Vertigo Média forgalmazásában február 1-jén a magyar mozikba kerülő alkotás a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargohoz hasonlítanak. A Wall Street farkasával világhírűvé váló, majd többek között a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban is emlékezeteset alakító színésznő az Én, Tonyának nemcsak főszereplője, de producere is, így kétszeresen is jelölt a Golden Globe-ra. A legjobb vígjáték/musical, a legjobb színésznő (vígjáték/musical) és legjobb női mellékszereplő díjára nominált alkotás az elmúlt napokban számtalan további jelölést és elismerést kapott.

Öt Critics Choice-díjra, három Satellite-díjra (legjobb film, színésznő, női mellékszereplő) is jelölték az Én, Tonyát, Margot Robbie lett a legjobb színésznő a San Francisco-i, és a New York-i online kritikusoknál, Allison Janney nyert a philadelphiai, a San Diego-i, és a detroiti kritikusoknál. A film a két színésznő jutalomjátéka révén egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyes.

Az Én, Tonya szinkronizált és feliratos változatban egyaránt mozikba kerül a díjszezonban. 

Korábban a Vertigo Média forgalmazta az idén a legjobb film kategóriában Oscar-díjat nyert Holdfényt, az Oscar-díjas Amy – Az Amy Winehouse-sztori, az Oscar-díjas A szoba, valamint az egyaránt Oscar-jelölt Életem CukkinikéntAz ember, akit Ovénak hívnakTűz a tengeren, CarolEgy háborúA vadászat, és az Egy veszedelmes viszony című filmeket.

A következő hónapokban a Vertigo Média mutatja be a magyar mozikban mások mellett Herendi Gábor Valami Amerika 3, Pálfi György Az Úr hangja, Lars von Trier A ház, amit Jack épített, Michaël R. Roskam A hűséges című filmjeit, valamint a Helen Mirren és Jason Clarke főszereplésével készült A ház, amit szellemek építettek című horrorfilmet is.

WordPress Video Lightbox Plugin