Francois Ozon a César-díjért!

2013. január 26.

Nyilvánosságra hozták a francia filmek díjazására létrehozott César-díj idei jelöltlistáját, amelyen több, a Vertigo Média forgalmazásában bemutatott, vagy megjelenés előtt álló alkotás is szerepel. Franciaország legrangosabb filmes elismerését 1976 óta osztják ki, s idén összesen 6 kategóriában érdekelt Francois Ozon A házban (In the House) című alkotása. Ozon remek thrillerét jelölték többek között a legjobb film, rendezés, adaptált forgatókönyv, és férfi főszereplő kategóriákban. A házban márciustól látható a magyar mozikban.

Ozon mozija mellett 5 kategóriában nominálták Matthieu Delaporte és Alexandre de la Patellière Le Prénom című vígjátékát, amely a 2012-es év egyik legnagyobb francia mozisikere volt. A Le Prénom lehet a legjobb film, valamint három színészét is felterjesztették a César-díjra. A Le Prénom várhatóan tavasszal kerül a magyar mozikba.

A legjobb idegen (nem francia) nyelvű film számára is osztanak César-díjat, ebben a kategóriában Ken Loach Szesztolvajok,  és Nikolaj Arcel Golden Globe- és Oscar-jelölt történelmi filmje, az Egy veszedelmes viszony is esélyes.

Valamennyi alkotás magyarországi moziforgalmazója a Vertigo Média kft.

A César-díjakat február 22-én osztják ki.

WordPress Video Lightbox Plugin