Brüsszelben és Moszkvában is vetítik az Anyám és más futóbolondok a családból című filmet!

2016. június 22.

Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című legutóbbi alkotását műsorra tűzi Brüsszel nagyszabású filmfesztiválja, melynek a napokban a belga főváros közkedvelt kulturális központja, a Flagey ad otthont. Az európai filmtermés újdonságait felvonultató nyolc napon át tartó filmünnep húsz országból érkezett száz alkotást mutat be. A Filmalap támogatással készült Anyám és más futóbolondok a családból című film a „Panorama Masters” elnevezésű válogatásban lesz látható. A magyar mozikban több mint 36 ezer nézőt elért Anyám és más futóbolondok a családból című film főszerepeiben Ónodi Eszter, Básti Juli és a százegy éves lengyel színésznő, Danuta Szaflarska látható.

A Cinema Film produkciójában készült Anyám és más futóbolondok a családból nemrég jelent meg DVD-n és továbbra is műsoron van a budapesti Art+ Cinema moziban.

Fekete Ibolya filmje négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évekig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencvennégy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

Brüsszel mellett a június 23-án kezdődő A-kategóriás moszkvai nemzetközi filmfesztiválra is meghívták Fekete Ibolya legutóbbi filmjét.

Az Anyám és más futóbolondok a családból magyar forgalmazója a Vertigo Média.

WordPress Video Lightbox Plugin