Bombasztikus siker a Nyomtalanul Dániában!

2013. október 7.

A tetovált lány 2009-es sikeréhez hasonlóan indult a dán mozikban a hétvégén a Nyomtalanul című, új skandináv thriller. A négynapos hétvégén 120.522 jegyet adtak el Mikkel Nørgaard thrillerére, amely a premier előtti vetítésekkel együtt máris 175.314-es nézőszámmal büszkélkedhet. Az eredménnyel 2013 legjobb nyitását érte el a Nyomtalanul, amely a második legnagyobb premierteljesítmény hazai filmtől az elmúlt évtizedben. A film iránti előzetes fokozott várakozást jól mutatta, hogy szeptember közepén már 32 ezer jegy fogyott el elővételben a premier hétvégéjére, amely meghaladta a Skyfall című James Bond-mozi jegyelővételét is.

A Nyomtalanul Jussi-Adler Olsen világhírű bestsellerszerző regényének adaptációja, amelynek világpremierje a 66. Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt és a kiváló kritikák mellett azóta is folyamatos beszédtémát szolgáltat. A Magyarországon Nyomtalanul – A Q-ügyosztály esetei címen kiadott regényt az Oscar-jelölt Egy veszedelmes viszony rendező-forgatókönyvírója, Nikolaj Arcel írta vászonra.

Nyomtalanul nyomozói megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, és egy ilyen esetet vizsgálva, egy nő eltűnése kapcsán találnak nem várt, új nyomot. A remek dán thrillerben főszerepet játszik a skandináv film meghatározó színésze, Fares Fares, valamint az Egy veszedelmes viszonyban nyújtott alakításáért tavaly Berlinben Ezüst Medve-díjban részesülő Mikkel Boe Følsgaard is.

Világszerte már több mint 35 országban van forgalmazója a Nyomtalanulnak, amelyet Magyarországon a Vertigo Média mutat be. A film várhatóan 2014 elején kerül a magyar mozikba. A thriller hivatalos előzetese itt tekinthető meg.

WordPress Video Lightbox Plugin