Az Emberrablás versenyben Kolozsváron

2013. május 1.

A 12. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Tobias Lindholm Emberrablás című alkotása. A dán thriller 11 másik filmmel verseng a fődíjért a május 31. és június 6. között megrendezésre kerülő rangos kolozsvári seregszemlén.

Tobias Lindholm második rendezését a világ filmfesztiváljain a szakma és a közönség is ünnepelte. A vadászatban és a Submarinoban Thomas Vinterberg társ-forgatókönyvírójaként is elismert filmes új mozija, az Emberrablás az 53. Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb film díját és a FIPRESCI-díjat nyerte el. Lindholm thrillerét emellett díjazták a rangos Palm Springs-i seregszemlén is. A Dán Filmakadémia öt díjjal jutalmazta, később pedig a dán kritikusok is 2012 legjobb dán filmjének választották meg az Emberrablást.

Az Emberrablás történetében a szomáliai partoknál egy teherszállító hajót feltartóztatnak a kalózok, és túszul ejtik a legénységet. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a fogva tartók és a hajó dán tulajdonosa között, amelynek tehetetlen szenvedőalanyai a legénység tagjai, köztük egy szakács és egy mérnök. A tárgyalásokat Koppenhágában egy irodából vezénylik öltönyös férfiak, akik elképzelni sem tudják, hogy min mennek keresztül alkalmazottaik a halálfélelem és nélkülözés közepette.

Az Emberrablás magyar forgalmazója a Vertigo Média kft. Az alkotás országszerte május 16-tól látható a magyar artmozikban.

WordPress Video Lightbox Plugin