Az Emberrablás fesztivált nyit és a magyar mozikba kerül

2013. április 17.

Tobias Lindholm Emberrablás című alkotása nyitja meg a május 8-10. között megrendezésre kerülő Fingal Film Festival-t. Az ír mustra után néhány nappal, május 16-tól a magyar mozikban is látható lesz a dán filmgyártás tavalyi sikerfilmje. Lindholm alkotását korábban a Dán Filmakadémia öt díjjal jutalmazta, később pedig a dán kritikusok is 2012 legjobb dán filmjének választották meg az Emberrablást.

Tobias Lindholm második rendezését a világ filmfesztiváljain a szakma és a közönség is ünnepelte. A vadászatban és a Submarinoban Thomas Vinterberg társ-forgatókönyvírójaként is elismert filmes új mozija, az Emberrablás az 53. Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb film díját és a FIPRESCI-díjat nyerte el. Lindholm thrillerét emellett díjazták a rangos Palm Springs-i seregszemlén is.

Az Emberrablás történetében a szomáliai partoknál egy teherszállító hajót feltartóztatnak a kalózok, és túszul ejtik a legénységet. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a fogva tartók és a hajó dán tulajdonosa között, amelynek tehetetlen szenvedőalanyai a legénység tagjai, köztük egy szakács és egy mérnök. A tárgyalásokat Koppenhágában egy irodából vezénylik öltönyös férfiak, akik irodájukból nem tudják átérezni, hogy min mennek keresztül alkalmazottaik a halálfélelem és nélkülözés közepette.

Az Emberrablás magyar forgalmazója a Vertigo Média kft.

WordPress Video Lightbox Plugin