Az Adéle élete újabb díjakkal várja az Oscar-jelölések bejelentését!

2013. december 9.

A hétvégén számos jelentős kritikus szervezet jelentette be 2013. évi díjazottjait, és az Adéle élete – 1-2. fejezet még mindig nagy elismerésnek örvend. Három szervezetnél összesen öt elismerést kapott Abdellatif Kechiche cannes-i Arany Pálma-díjazott alkotása.

A Los Angeles-i filmkritikusoknál a legjobb külföldi film díját nyerte el  az Adéle élete, a legjobb színésznő kategóriában pedig Cate Blanchett-tel megosztva lett győztes a főszereplő, Adele Exarchopoulos.

A bostoni online kritikusoknál szintén az év legjobb külföldi filmje  lett az Adéle élete, a new york-i online kritikusoknál pedig nemcsak az év külföldi filmje címet érdemelte ki, hanem Adele Exarchopoulos is elnyerte az év legátütőbb alakítása elismerést.

A számos elismerés erősítheti a film Golden Globe-esélyeit, és Adele Exarchopoulos továbbra is titkos esélyes a legjobb színésznő kategóriában az Oscar-jelölésre.

Az Adéle élete előzetese itt érhető el. Az Adéle élete október 10-től látható a magyar mozikban, magyar forgalmazója a Vertigo Média!

WordPress Video Lightbox Plugin