A Vertigo Média koprodukciójában készül az Impromptu című új magyar játékfilm

2018. március 5.

Impromptu címmel és a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készül Nagy Zoltán első mozifilmje. Az Impromptu, melynek története valós eseményeken alapszik, egy vidéki város ifjúsági vonószenekarának kulisszái mögé enged bepillantást. A történet főszereplője egy 18 éves fiú, aki rájön, hogy mentoruknak, a zenekar vezetőjének viszonya van a zenekar egyik tagjával, egy 13 éves lánnyal.

Nagy Zoltán a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem elvégzése után Gothár Péter osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanult, Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte tavaly a Magyar Filmakadémia.

Az Impromptu operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Panni lesz. A forgatókönyvet, mely novemberben elnyerte a „My First Script” workshop díját a zágrábi filmfesztiválon, Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi.

Az Impromptu forgatása nyáron kezdődik Budapesten, Nyíregyházán és annak környékén, a szereplőválogatás még folyamatban van.

Nagy Zoltán első mozifilmje a Filmfabriq gyártásában (producer: Osváth Gábor, Dreissiger László), a KMH Film (Pusztai Ferenc) és a Vertigo Média (delegált koproducer: Kárpáti György) együttműködésével készül.

Az Impromptu jövő tavasszal lesz látható a magyar mozikban, forgalmazója a Vertigo Média.

WordPress Video Lightbox Plugin