A Vertigo Média forgalmazza az idei cannes-i Arany Pálma-díjas filmet!

2013. május 31.

Kechiche filmje három órás, de az egyetlen probléma ezzel a játékidővel mindössze az, hogy boldogan néztem volna még további hét órán keresztül. Rendkívüli!”

The Daily Telegraph

 

A Vertigo Média kft. nagy örömmel jelenti be, hogy a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Arany Pálma-díjas filmje, Abdellatif Kechiche La vie d’Adèle (Blue Is the Warmest Color) című alkotása, a lezárult tárgyalásokat követően, Magyarországon a Vertigo Média forgalmazásában jelenik meg.

A francia romantikus dráma a világ egyik legnagyobb presztízsű, ’A’ kategóriás filmes seregszemléjének fődíjasaként, valamint a nemzetközi filmkritikusok szervezetének FIPRESCI-díjazottjaként bizonyította magas művészi és szakmai színvonalát. A két tinédzser lány szerelméről szóló filmről a cannes-i zsűrielnök, Steven Spielberg úgy fogalmazott, „boldog vagyok, hogy valakinek volt bátorsága elmesélni ezt a történetet. A Blue Is the Warmest Color egy nagyon fantasztikus és nagyon csodálatos love story.” A kritikusok és a szakma is egyaránt dicsérte a két főszereplőt, a filmben kiemelkedő színészi teljesítményt nyújtó Léa Seydoux-t, és Adèle Exarchopoulos-t. Seydoux az elmúlt évek egyik legjelentősebb francia színésznőjévé vált, aki olyan mozikban szerepelt, mint Quentin Tarantino Becstelen Brygantik, Woody Allen Éjfélkor Párizsban című alkotása, vagy a Tom Cruise főszereplésével készült Mission: Impossible – Fantom protokoll. A színésznő a nagyszabású sikerfilmek mellett továbbra is folyamatosan szerepel szerzői és függetlenfilmes darabokban is, amelyre kiváló példa az Arany Pálma-nyertes film.

A Vertigo Média továbbra is elkötelezett híve az európai, kiemelkedő értéket képviselő, díjnyertes moziknak, és art filmeknek. Az elmúlt hónapokban bemutatott Vertigo-filmek között megtalálható volt többek között a tavalyi berlini díjazott, és Oscar-jelölt dán Egy veszedelmes viszony; a tavalyi cannes-i díjazott brit Szesztolvajok; Thomas Vinterberg tavalyi háromszoros cannes-i kitüntetett, A vadászat című alkotása; a francia Francois Ozon A házban című, san sebastian-i és torontói kitüntetett thrillere, valamint Olivier Assayas Május után című, velencei díjazott francia drámája is.

Az év során továbbá a Vertigo Média forgalmazásában kerül bemutatásra a Taviani-testvérek tavalyi berlini Arany Medve-díjas Cézárnak meg kell halnia című olasz drámája, valamint a bosnyák Danis Tanovic idei Berlinalén három díjjal (Legjobb színész, A zsűri nagydíja, az Ökumenikus zsűri díja) jutalmazott An Episode in the Life of an Iron Picker (Epizoda u zivotu beraca zeljeza) című mozija.

A Blue is the Warmest Color várhatóan ősszel kerül a magyar mozikba.

WordPress Video Lightbox Plugin