A vadászat és A nimfomániás dominál a dán kritikusoknál

2014. január 13.

A nimfomániás és A vadászat kapta a legtöbb, egyaránt hat jelölést a Dán Kritikusok Szövetségének Bodil-díjaira. A Nyomtalanul három, a Csak Isten bocsáthat meg egy jelölést kapott. A dán kritikusok elsősorban a 2013-as évben bemutatott hazai alkotásokat zsűrizik.

A nimfomániás a legjobb film kategória mellett két jelölést is kapott a legjobb színésznő kategóriában (Charlotte Gainsbourgot és Stacy Martint is nominálták), Stellan Skarsgård érintett a legjobb színész, Uma Thurman a legjobb női mellékszereplő, Jamie Bell pedig a legjobb férfi mellékszereplő kategóriákban.

A vadászat a legjobb film, a legjobb színész (Mads Mikkelsen) kategória mellett két-két jelölést is kapott a legjobb női (Anne-Louise Hassing és Susse Wold), és legjobb férfi mellékszereplő (Lars Ranthe és Thomas Bo Larsen) kategóriákban.

A Nyomtalanul a legjobb film, legjobb női mellékszereplő (Sonja Richter) és legjobb férfi mellékszereplő (Fares Fares) díjakra esélyes.

A Csak Isten bocsáthat meg Kristin Scott Thomas révén érintett (legjobb női mellékszereplő) a Bodij díjak átadásán.

A legjobb nem amerikai filmeknek is osztanak díjat a dán kritikusok, itt Abdellatif Kechiche Adéle élete 1-2. fejezet című alkotását is jelölték.

A koppenhágai Bremen Theatre-ben február 1-én tartják a Bodil-díjak átadóját.

A nimfomániás első része csütörtöktől látható a mozikban, második részének magyar premierje február 6-án lesz. A Nyomtalanul márciusban érkezik a magyar mozikba.

WordPress Video Lightbox Plugin