A vadászat az év legjobb skandináv filmje

2013. október 31.

A vadászat nyerte a skandináv filmgyártás elismerésére életre hívott Nordic Council Film Awardot, így Thomas Vinterberg nyerte a legjobb skandináv filmnek járó 47 ezer eurós fődíjat. Az oslói Operaházban megtartott ceremónián a dán rendező volt az első, aki kétszer nyerte el a rangos elismerést. A vadászat Dánia hivatalos Oscar-nevezése idén a legjobb külföldi film kategóriában és a szaksajtó szerint a végső jelölésre is hatalmas esélye van.

A vadászat tavalyi cannes-i sikere után a magyar mozikban február 21-e óta látható nagy sikerrel, és jelenleg is megtalálható az artmozik műsorán. A film forgalmazója a Vertigo Média, amely elkötelezett híve a skandináv filmgyártásnak, és továbbra is töretlen lelkesedéssel keresi a jövő skandináv sikerfilmjeit.

A Vertigo Média forgalmazásában még idén a magyar mozikba kerül a tavalyi torontói FIPRESCI-díjas skandináv koprodukció, a botrányos Call Girl, és a Camilla Läckberg bestselleréből készült svéd thriller, az Eltitkolt életek. Jövőre pedig érkezik Lars von Trier A nimfomániással, és egy vadonatúj bűnügyi mozi, a Jussi Adler-Olsen bestselleréből készült Nyomtalanul.

WordPress Video Lightbox Plugin