A Szerelem, örökség, portugál és a Dermesztő mélység az Európa Filmdíjért!

2013. szeptember 2.

Az Európai Filmakadémia nyilvánosságra hozta a közönségdíjra esélyes európai filmek listáját. A közönség szavazatai alapján egyikük biztosan nyer majd egy díjat a 26. Európai Filmdíjátadón,  amelyre december 7-én, Berlinben kerül sor. A jelöltek között a Vertigo Média két filmje is megtalálható: a Szerelem, örökség, portugál című portugál-francia vígjáték, valamint Baltasar Kormákur izlandi-norvég koprodukciója, a Dermesztő mélység.

A Szerelem, örökség, portugál július 25-e óta nagy sikerrel megy a magyar mozikban. Immáron majd 10 ezren látták itthon a bájos vígjátékot, amely továbbra is megtekinthető a fővárosi Mammut, Művész, Puskin, Uránia Filmszínházakban, valamint a vidéki artmozikban.

Baltasar Kormákur kultrendező – akinek korábban itthon is nagy siker övezte 101 Reykjavík és Vérvonal című alkotásait – mostanság épp Hollywood kapuit igyekszik sikeresen bevenni Csempészek és 2 kaliber című filmjeivel. Az izlandi alkotó szerencsére emellett nem feledkezik meg gyökereiről sem, amiről egy remek hazai alkotása alapján bizonyosodhatunk meg. A Dermesztő mélységben egy halászhajó elsüllyedésének egyetlen túlélője emberfeletti küzdelmet vív a fagyos Északi-tengerrel. A filmet október 31-től forgalmazza országszerte a magyar mozikban a Vertigo Média.

A bemutatóig pedig mindkét alkotásra lehet szavazni az Európai Filmakadémia itt elérhető honlapján.

WordPress Video Lightbox Plugin