A portugáloknál az év filmje a Szerelem, örökség, portugál

2013. szeptember 11.

Nem tudnak betelni a Szerelem, örökség, portugál című francia-portugál romantikus vígjátékkal a luszitánok! Portugáliában augusztus 1-je óta vetítik Ruben Alves filmjét, amely a bemutatása első négy hetében vezette a toplistát, majd egy második helyezés után a hatodik héten ismét az élre került.  3,7 millió dolláros bevételével, és 500 ezret meghaladó nézőszámával a Szerelem, örökség, portugál az év legnézettebb filmje Portugáliában, megelőzve valamennyi hollywoodi kasszasikert, közöttük az eddigi listavezető Halálos iramban 6-ot.

A film francia és portugál sikerei Hollywood érdeklődését is felkeltették, és múlt hét óta tárgyalások folynak az alkotás amerikai remake-jének elkészítéséről. A vígjáték emellett szerepel a 26. Európa Filmdíj közönségfilmdíjra esélyes alkotásainak a listáján is. Szavazni itt lehet rá.

A Szerelem, örökség, portugál július 25-től látható a magyar mozikban, és a hazai közönség is rajong a vígjátékért. Eddig már több mint 10 ezer néző látta a filmet, amely folyamatosan megtalálható a mozik műsorán. A fővárosban a Mammut multiplexben, a Művész, Puskin mozikban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, vidéken pedig Pécsett, Miskolcon, Kaposváron és Balatonfüreden is játsszák a következő napokban a Szerelem, örökség, portugált.

A film magyar forgalmazója a Vertigo Média. Az előzetest itt nézhetitek meg.

WordPress Video Lightbox Plugin