A Nyomtalanul az új skandináv kult-thriller?

2013. október 20.

Továbbra is fantasztikus az érdeklődés Dániában a Nyomtalanul című, új skandináv thriller iránt. Bemutatásának második hétvégéjén is toronymagasan a bevételi listák élén szerepel a Mikkel Nørgaard thrillere, amelyre több jegy fogyott el, mint a toplista többi helyezettjére együttesen. Már több mint 300 ezren látták a Nyomtalanult Dániában, a jegybevétele pedig elérte az 5 millió dollárt. Az alkotás várhatóan megelőzi majd A vadászatot az éves toplistán és a legnézettebb mozifilm lesz Dániában 2013-ban.

Nyomtalanul Jussi-Adler Olsen világhírű bestsellerszerző regényének adaptációja, amelynek világpremierje a 66. Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt és a kiváló kritikák mellett azóta is folyamatos beszédtémát szolgáltat. A Magyarországon Nyomtalanul – A Q-ügyosztály esetei címen kiadott regényt az Oscar-jelölt Egy veszedelmes viszony rendező-forgatókönyvírója, Nikolaj Arcel írta vászonra.

Nyomtalanul nyomozói megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, és egy ilyen esetet vizsgálva, egy nő eltűnése kapcsán találnak nem várt, új nyomot. A remek dán thrillerben főszerepet játszik a skandináv film meghatározó színésze, Fares Fares, valamint az Egy veszedelmes viszonyban nyújtott alakításáért tavaly Berlinben Ezüst Medve-díjban részesülő Mikkel Boe Følsgaard is.

Világszerte már több mint 35 országban van forgalmazója a Nyomtalanulnak, amelyet Magyarországon a Vertigo Média mutat be. A film várhatóan 2014 elején kerül a magyar mozikba. A thriller hivatalos előzetese itt tekinthető meg.

WordPress Video Lightbox Plugin