A Metro Manila versenyben a Cinefesten

2013. augusztus 27.

A szeptember 12-22-e között zajló, legnagyobb magyar filmfesztiválon lesz az idei Sundance Filmfesztivál közönségdíjasának hazai premierje: a Metro Manila a játékfilmes versenyprogramba kapott meghívást a 10. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. A brit független film Oscar-jelölt fenegyereke, Sean Ellis (Tükör/Szilánk, Visszajáró pénz) ezúttal rafinált bűnügyi drámát készített, amely bővelkedik thriller elemekben. Csavaros története még a műfaj edzett rajongói számára is meglepetéssel szolgál.

Metro Manilában Oscar Ramirez és családja a szebb jövő reményében egy rizstermesztő vidékről a metropoliszba költözik, ahol a megbízhatóság mintafigurájaként a férfi hamarosan egy pénzszállító autón kap biztonsági őr állást. Az idealista, családcentrikus Oscar gyorsan megtanulja, hogy a szállításra váró milliók gyakran piszkos üzelmekből származnak, és a megrendelők nem ritkán az alvilág legsötétebb figurái. Ám akárhogy is szeretné a körülményektől függetleníteni magát, Oscar hamarosan olyan korrupt helyzetbe kerül, ahol választania kell saját és családja élete között. Az elszánt férfi pedig pontosan tudja, hogy mit kell tennie, és váratlan akcióba lendül.

Metro Manila magyar forgalmazója a Vertigo Média. A film november 7-én kerül országos moziforgalmazásba. A Metro Manila előzetesét itt nézhetitek meg.

WordPress Video Lightbox Plugin