A Holdfény nyerte a közönségdíjat Rotterdamban!

2017. február 6.

Az ‘A’ kategóriás Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjat nyert a Holdfény!

Holdfényt 8 Oscar-díjra jelölték (a legjobb film, rendezés (Barry Jenkins), adaptált forgatókönyv (Barry Jenkins), női mellékszereplő (Naomie Harris), férfi mellékszereplő (Mahershala Ali), operatőr (James Laxton), vágás (Joi McMillon, Nat Sanders) és zene (Nicholas Britell) kategóriákban), és az öt legfontosabb elismerés közül háromban nominált (film, rendezés, forgatókönyv). Barry Jenkins második nagyjátékfilmje az elmúlt év legnagyobb kritikai sikerét arató alkotása: eddig több mint 140 díjat nyert, s további, kétszáznál több elismerésre terjesztették fel. A Holdfényt hat Golden Globe-díjra jelölték, s elnyerte a legjobb film Golden Globe-díját a dráma kategóriában. A Brit Független Film díjátadóján a legjobb nemzetközi független film díját nyerte, a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjas lett. A film hatalmas szakmai siker a kritikusok körében: a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége négy díjjal jutalmazta a filmet (legjobb film, rendező, mellékszereplő és operatőr), és a bostoni, New York-i, torontói, San Franciscói filmkritikusok szerint is a 2016-os év legjobb alkotása. A Holdfény több kategóriában (adaptált forgatókönyv, férfi mellékszereplő) is az Oscar-díj favoritja.

Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről. 

Holdfény február 16-tól látható országszerte a hazai mozikban, premier előtt a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban (február 13.) és a Művész Art Moziban (február 11.) is lesznek vetítései.

WordPress Video Lightbox Plugin