8. Vertigo Filmhét a közelmúlt legjobb artfilmjeivel!

2021. augusztus 4.

Az elmúlt hét év nagy sikerét követően augusztus 5-11. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 19 alkotás szerepel, melyek közül négy az országos premier előtt látható majd.

A 8. Vertigo Filmhéten ennek szellemében ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: mások mellett norvég kosztümös történelmi film, dán, svéd és francia vígjátékok, francia és izlandi drámák, magyar történelmi film, Oscar-díjas filmek és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Premier előtt lesz látható a filmhéten a kultikus svéd vígjáték, A Jönsson banda legújabb feldolgozása; a Berlinben Ezüst Medve-díjjal jutalmazott magyar történelmi film, a Természetes fény; a cannes-i versenyből érkező izlandi misztikus dráma, a Bárány; és a legújabb francia vígjátéksiker, a 30 nap maximum.

5-én csütörtökön az skandináv filmek kedvelőinek kedvezünk. Ismét látható lesz a legendás sarkkutatóról szóló norvég Amundsen; a svéd kultikus vígjáték, A Jönsson banda legújabb feldolgozása; valamint a cannes-i Un Certain Regard versenyszekcióban szereplő Bárány című izlandi misztikus dráma, A tetovált lány-filmek sztárja, Noomi Rapace főszereplésével.

6-án pénteken a francia filmek kerülnek középpontba: előbb a velencei díjazott dráma, az Amanda látható; majd az Ethan Hawke, Juliette Binoche és Catherine Deneuve főszereplésével készült családi dráma, Az igazság; végül az új francia vígjátéksiker, a 30 nap maximum.

Szombaton magyar napot tartunk, s három vetítésen mutatjuk be a nemzeti film sokszínűségét. A Spirál című, többszörös díjnyertes drámval kezdünk, majd a legújabb magyar romantikus vígjáték, a Becsúszó szerelem kerül sorra Ötvös András, Gombó Viola Lotti és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A napot a berlini filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medve-díjat nyert történelmi film, a Természetes fény zárja.

Vasárnap újra a skandináv filmek szerelmeseinek kedvezünk. A sort a Lótolvajok című, berlini díjazott film nyitja Stellan Skarsgard főszereplésével, amelyet a kultikus Q-ügyosztály sorozat legsikeresebb darabja, A 64-es betegnapló című thriller követ. A napot a Valaki követ című új svéd horrorfilm zárja.

A hétfő a frankofón filmínyencek napja. Újra látható lesz moziban a Maria Callas életéről szóló dokumentumfilm, A Maria Callas-sztori; az idei francia Oscar-nevezett dráma, a Ketten; valamint a Tunéziai terápia című vígjáték.

A kedd az Oscar-díj jegyében telik: vetítjük a Judy Garland életéről szóló életrajzi filmet, a Judyt, Renée Zellweger Oscar-díjas alakításával; a négyszeres Oscar-jelölt A szoba című drámát Brie Larson Oscar-díjas alakításával; valamint a tavalyi év egyik legjobb filmjét, a megtörtént eseményeket feldolgozó Sötét vizeken című thrillert, a háromszoros Oscar-jelölt Mark Ruffalo és az Oscar-díjas Anne Hathaway főszereplésével.

A szerdai zárónapon A Jönsson banda és a Bárány ismétlővetítései mellett látható lesz az idei év legsikeresebb skandináv filmje, az Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek is Mads Mikkelsen főszereplésével.

Az esemény küldetése a többhónapos járványidőszak után nem is lehetne aktuálisabb: ismét megszerettetni a közönséggel a mozizás közösségi élményét, s válogatott programmal visszacsábítani a nézőt a moziba.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 500 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1000 forint. A jegyelővétel július 15-én kezdődik az Art+ Cinema pénztárában, és online a http://www.artpluszcinema.hu weboldalon.

 

 

További részletek:

http://www.artpluszcinema.hu

www.vertigomedia.hu

www.facebook.com/VertigoMediaKft

 

Budapest, 2021. július 16.

 

  1. VERTIGO FILMHÉT

RÉSZLETES PROGRAM

 

ART+ CINEMA, LUGOSI TEREM, 2021. AUGUSZTUS 5-11.

 

 

08.05., CSÜTÖRTÖK

15:45 Amundsen (Színes, feliratos norvég történelmi film, 125 perc)

18:00 PREMIER ELŐTT: A Jönsson banda (Se upp för Jönssonligan, színes, feliratos svéd vígjáték, 116 perc), Új skandináv vígjáték

20:15 PREMIER ELŐTT: Bárány (Lamb, színes, feliratos izlandi dráma, 100 perc), Új skandináv dráma

 

08.06. PÉNTEK

15:45 Amanda (Színes, feliratos francia dráma, 107 perc)

18:00 Az igazság (La Vérité, színes, feliratos francia dráma, 106 perc)

20:15 PREMIER ELŐTT: A metál csendje (Sound of Metal, színes, feliratos amerikai dráma, 120 perc), két Oscar-díjas film!

 

08.07.  SZOMBAT

15:45 Spirál (Színes magyar-román dráma, 100 perc)

18:00 Becsúszó szerelem (Színes, magyar romantikus vígjáték, 92 perc)

20:15 PREMIER ELŐTT: Természetes fény (Színes, magyar-lett-francia-német dráma, 103 perc), Berlini Ezüst Medve-díjas film!

 

08.08. VASÁRNAP

15:45 Lótolvajok (Ut og stjæle hester, színes, feliratos norvég-svéd-dán dráma, 123 perc)

18:00 A 64-es betegnapló (Journal 64, színes, feliratos dán thriller, 119 perc)

20:15 Valaki a túloldalon (Andra sidan, színes, feliratos svéd horrorfilm, 87 perc)

 

08.09. HÉTFŐ

15:45 A Maria Callas-sztori (Maria By Callas, színes, feliratos, francia dokumentumfilm, 119 perc)

18:00 Ketten (Deux, színes, feliratos francia dráma, 99 perc)

20:15 Tunéziai terápia (Un divan a Tunis, színes, feliratos francia vígjáték, 88 perc)

 

08.10.KEDD

15:45 Judy (Színes, feliratos angol dráma, 118 perc)

18:00 A szoba (Room, színes, feliratos, ír-kanadai dráma, 118 perc)

20:15 Sötét vizeken (Dark Waters, színes, szinkronizált amerikai thriller, 126 perc)

 

08.11. SZERDA

15:45 PREMIER ELŐTT: A Jönsson banda (Se upp för Jönssonligan, színes, feliratos svéd vígjáték, 116 perc), Új skandináv vígjáték

18:00 PREMIER ELŐTT: Bárány (Lamb, színes, feliratos izlandi dráma, 100 perc), Új skandináv dráma

20:15 Még egy kört mindenkinek (Druk, színes, feliratos dán dráma, 115 perc)

 

A műsorváltozás lehetősége fennáll!

WordPress Video Lightbox Plugin