11 César-díj jelölést kapott a Frantz, hármat az Életem Cukkiniként!

2017. január 25.

A Francia Filmakadémia nyilvánosságra hozta az év legjobb frankofón teljesítményeinek járó César-díjak jelöltlistáját. A legtöbb, 11 jelölést másodmagával a Frantz című csodás történelmi románc kapta. Francois Ozon új filmje többek között a legjobb film, rendezés, színész kategóriákban is jelölt a rangos elismerésre. A Frantz várhatóan tavasszal kerül a magyar mozikba.

Három César-díjra jelölték az Oscar-jelölt Életem Cukkiniként című, megkapó animációs filmet, amely holnaptól látható a magyar mozikban.

Két César-díj jelölést kapott Emmanuelle Bercot új rendezése, a 150 mg, amely a Frankofón Filmhéten látható majd először Magyarországon.

A legjobb külföldi film díjára jelölték Cristian Mungiu Érettségi, a Dardenne-testvérek Az ismeretlen lány, és Ken Loach Én, Daniel Blake című alkotásait, a dokumentumfilm kategóriában pedig a Tűz a tengeren is jelölt a César-díjra.

Frantz, az Életem Cukkiniként, a 150 mg, az ÉrettségiAz ismeretlen lány, az Én, Daniel Blake, és a Tűz a tengeren magyar forgalmazója a Vertigo Média.

WordPress Video Lightbox Plugin