Filmjeink

 • Filmbemutatók dátum szerint

2017. 12. 28.

Egy szent szarvas meggyilkolása

The Killing of a Sacred Deer

Színes, feliratos görög-brit-ír thriller

Bemutató: 2017. 12. 28.

Steve, a karizmatikus sebész életében váratlanul feltűnik egy tinédzser. A fiú kezdetben megmagyarázhatatlan barátkozása, valamint érdeklődése az orvoslás iránt hamarosan értelmet nyer. A tinédzser ismerteti bosszújának tervét, melynek része a fiú anyja és a sebész férfi.

 • Rendezte: Yorgos Lanthimos

 • Szereplők: Colin Farrell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Raffey Cassidy, Barry Keoghan

2017. 12. 21.

Doktor Knock

Knock

Színes, szinkronizált francia romantikus vígjáték

Bemutató: 2017. 12. 21.

Az ötvenes években egy szélhámos érkezik egy bájos kis francia hegyi faluba, ahol orvosnak adja ki magát. Doktor Knock karizmatikus és megnyerő férfi, ezért gyorsan nagy népszerűségre tesz szert, s meggyógyít mindenkit, legyen az illető beteg, vagy egészséges. Majd minden megváltozik,  amikor Doktor Knock találkozik egy vonzó fiatal nővel.

 • Rendezte: Lorraine Lévy

 • Szereplők: Omar Sy, Ana Girardot, Alex Lutz, Audrey Dana, Sabine Azéma

2017. 11. 30.

Kutyák

Câini

Színes, feliratos román dráma

Bemutató: 2017. 11. 30.

Roman jelentős területet örököl nagyapjától a fővárostól messze, a határ mentén. Azzal a szándékkal érkezik a kietlen vidékre, hogy jó áron, gyorsan túladjon a földeken, azonban hamar rájön, hogy a nagyapja gyakorlatilag egy helyi bűnbáró volt, aki számos, kétes üzletet vezetett.

 • Rendezte: Bogdan Mirica

 • Szereplők: Dragos Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov

2017. 11. 23.

Hét nővér

Seven Sisters (What Happened to Monday)

Színes, szinkronizált brit-francia-belga-amerikai sci-fi

Bemutató: 2017. 11. 23.

A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, s a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját  úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyazonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról. Egy nap egyikük nem érkezik haza…

 • Rendezte: Tommy Wirkola

 • Szereplők: Noomi Rapace, Glenn Close , Willem Dafoe, Pål Sverre Hagen

2017. 11. 23.

Volt egyszer egy Szíria

Insyriated

Színes, feliratos belga-francia dráma

Bemutató: 2017. 11. 23.

Miközben Damaszkusz ostrom alatt áll, egy asszony csapdába esik a lakásában a forrongó városban. A háromgyerekes anya védett házzá változtatja a házat, amely nemcsak a családjának, de a szomszédoknak is menedéket nyújt. A nő minden körülmények között megpróbálja életben és biztonságban tartani a nála tartózkodókat, miközben a háza előtt egy mesterlövész vár a megfelelő pillanatra.

 • Rendezte: Philippe Van Leeuw

 • Szereplők: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis

2017. 11. 16.

120 dobbanás percenként

120 battements par minute

Színes, feliratos francia dráma

Bemutató: 2017. 11. 16.

120 dobbanás: ennyit ver átlagosan percenként a szív. A megtörtént eseményeket feldolgozó 120 dobbanás percenként a kilencvenes évek elején játszódik, amikor már évek óta szedte a HIV vírus és az AIDS az áldozatait. Aktivisták egy csoportja elhatározza, hogy felrázza a közvélemény közönyét a betegséggel szemben. A 120 dobbanás percenként a szerelem, a remény, az összefogás filmje, valamint az életé, ami erősebb a halálnál.

 • Rendezte: Robin Campillo

 • Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz