Elkészültek a Kút című film első plakátjai!

2016. július 14.

Budapest, 2016. július 14. – Teaser-plakátok készültek Gigor Attila legújabb, a Kút című játékfilmjéhez, amelyek a napokban kerülnek ki az ország mozijaiba. A teaserek után hamarosan látható lesz a végleges plakát is. A nyomozó alkotóinak új filmje szeptember 22-én kerül országszerte a mozikba.

Gigor Attila legújabb filmje egy benzinkúton játszódó bűntörténetet mutat be. A semmi közepén álló kúton ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált. Miután az ott dolgozó öreg alkoholista rég nem látott fia is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

A Kúthoz most elkészültek a teaser-plakátok, amelyeken a kilenc főbb szereplő (Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, Tzafetaas Roland, Horváth Csaba, Kovács Zsolt, Jankovics Péter, Pusztai Ferenc) látható. A teaser-plakátokon szereplők mellett a filmben látható László Zsolt, Udvaros Dorottya és Apáti Bence is.

Gigor Attila szándéka szerint a plakátkoncepció eltér a megszokott filmes kliséktől és sokkal inkább azt mutatja, ahogy a szereplők gondolnak magukra és nem azt, ahogy a filmben megjelennek. “Nagyon szerettem ebben a koncepcióban, hogy a szereplők már-már barokk festményeket idézve pózolnak, miközben a ruhájuk és a hátterük a sivár Kelet-Európa” – teszi hozzá Gigor.

A nyomozó rendezőjének új filmje szeptember 22-től látható országszerte a magyar mozikban, a Vertigo Média forgalmazásában. Gigor hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozat írásában és rendezésében vett részt. A nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

WordPress Video Lightbox Plugin